Lessen

Zwangerschapsles:
In deze les is het voornaamste doel lekker blijven bewegen tijdens de zwangerschap; ieder op haar eigen niveau. Op toffe muziek trainen we zowel kracht als cardio. Bij kracht ligt de focus op oefeningen die de armen, benen en de onderrug versterken, en er zal aandacht zijn voor het versterken van de bekkenbodem. Wanneer we cardio trainen is dit op het behoud van conditie; we zullen dus niet hoog in onze hartslag gaan werken.
Elke les zal er uitgelegd worden wat wel en niet kan met betrekking tot oefeningen, zodat je wellicht die week nog eens voor jezelf kan trainen. Ook zullen we elke les focussen op je ademhaling; als je namelijk al vroeg in de zwangerschap leert hoe je je ademhaling kan controleren zal dit je ondersteunen tijdens de bevalling. Je kan in deze les instromen vanaf 12 weken tot maximaal 37 weken, mits het goed voelt voor jou, en uiteraard met goedkeuring van de verloskundige.

Bij Vital Centre Raalte:
ZATERDAG 10.00


Postpartum les:
In deze les is het voornaamste doel dat je een uurtje in de week vrij plant, helemaal voor jezelf, en daarin lekker weer start met bewegen. Wanneer we bewegen maken we endorfine en dopamine aan, de ‘happiness stofjes’, en met name na de bevalling is het niet verkeerd om hier wat extra’s van aan te maken!
In deze les zal het een combinatie zijn van krachtoefeningen, opbouw van conditie en een stukje ontspanning. Afhankelijk van hoe je herstelt passen we de oefeningen aan naar jouw niveau. Je kan in deze les instromen zodra je goedkeuring hebt van je verloskundige en je weer toe bent aan het rustig opbouwen van je conditie en spierkracht.

Bij Vital Centre Raalte:
ZATERDAG 9.00