Over mij

Mijn naam is Kim, moeder van Logan; een heerlijk ventje van 3 jaar oud en inmiddels zwanger van nog een zoontje. Ik heb psychologie gestudeerd, maar ben al vanaf mijn 16e verzeild geraakt in de fitness wereld. Mijn hart wordt warm van groepslessen geven.

Zelf heb ik het geluk gehad dat ik lang kon blijven doorsporten tijdens mijn zwangerschap. Een van de belangrijkste voordelen voor mij was het goed blijven voelen, zowel mentaal als fysiek. Daarnaast leerde ik mijn lijf onwijs goed kennen tijdens het sporten. Ik leerde onder andere goed ademhalen onder inspanning, wat goed van pas kwam bij de bevalling. 

Na de bevalling verliep mijn fysieke herstel voorspoedig, en ik geloof dat dit komt doordat mijn lijf gedurende de hele zwangerschap sterk is geweest. 

Hoewel mijn fysieke herstel onwijs goed verliep, verliep mijn mentale herstel na de bevalling wat minder soepel. De kraamweek ging fantastisch, maar toen mijn man weer aan het werk ging heb ik het zwaar gehad. Zwaar in mijn nieuwe rol als moeder, zwaar met een constant huilende Logan, zwaar met mijn eigen gedachten. 

Er was eigenlijk ook niemand die mij in de zwangerschap verteld had, dat dit zou kunnen gebeuren. Ik had dit ook nooit bij mijzelf verwacht, want ik ben over het algemeen een vrij relaxed persoon. 
Ik heb hier pas openlijk over gepraat, toen de zwaarste periode alweer voorbij was. Want ik durfde het niet toe te geven; ik had het mooiste kind van de wereld op aarde gezet, dus hoezo kon ik dan niet gewoon blij zijn? 

Pas toen ik dit herkende bij meer jonge moeders om mij heen, durfde ik hier zelf open over te praten. En het bleek dat ik niet de enige was. Vanuit daar is het balletje gaan rollen voor ‘The Mama Movement’. Ik ben ervan overtuigd dat er meer openheid mag zijn over hoe jonge moeders zich kunnen voelen na de bevalling. 
Binnen The Mama Movement wil ik je graag die openheid bieden, terwijl we samen ook aan de fysieke voordelen van het bewegen werken.  

 

Ik hoop je snel in een van de lessen of workshops te zien!