Wat is the mama movement?

The Mama Movement

The Mama Movement is een beweging van mama’s waarin lekker in je vel zitten centraal staat. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. 

 

Girlpower
Dit woord brengt je waarschijnlijk gelijk terug naar de jaren 90, maar voor mij staat girlpower voor je vrouwelijke oerkracht. De vrouwen die al bevallen zijn weten het, en de vrouwen die nog gaan bevallen hebben er waarschijnlijk al over gehoord; de bevalling is het fysiek zwaarste wat je ooit gaat doen/hebt gedaan. Tijdens de bevalling laat jij de ultieme girlpower zien. Hoe logisch is het dan ook om te zorgen dat je al sterk en fit de bevalling in gaat, zodat je dichter bij je eigen oerkracht zit. Je zwangerschap is niet de tijd om stil te zitten. Het is de tijd om je lijf klaar te stomen voor wat komen gaat. 

Sporten heeft vele voordelen; het vermindert rugklachten, vermindert de kans op zwangerschapsdiabetes en zorgt voor een sneller herstel na de bevalling.
Daarnaast zorgt het er voor dat jij even tijd voor jezelf kunt maken in een tijd waar veel aandacht en energie naar je kindje gaat. 


Graag bied ik een nieuwe manier van trainen voor vrouwen die zwanger zijn en net bevallen zijn; hoe de lessen opgebouwd zijn vind je hier.


Plezier
Bij the Mama Movement staat plezier voor op. Het gaat er niet om hoe sterk of fit je bent, hoeveel herhalingen je kunt of hoe snel je weer een sixpack wilt na de bevallen. Bewegen leuk maken is mijn doel; als je het leuk vindt houd je het ten eerste langer vol en ten tweede komen er stofjes vrij zoals endorfine en dopamine. Deze geven je een goed gevoel over jezelf en verminderen stress. Best fijn in een periode van weinig slaap. 

Mindset
Het draait niet om het halen van fysieke doelen; ondanks dat bewegen belangrijk is, wil ik je laten zien dat de mentale voordelen van bewegen veel zwaarder wegen dan de fysieke voordelen. Mentale kracht is nog belangrijker dan fysieke kracht. 

Anno 2020 is moeder worden namelijk een behoorlijke klus. Moeders hebben vele ballen hoog te houden; de zorg voor een kind, een carrière, aandacht voor de partner, een sociaal leven, een afgetraind lijf; elk aspect lijkt te worden verwacht van nieuwe mama's. 

Door middel van workshops laat ik je zien dat mindset allesbepalend is in hoe jij hier mee om kan gaan als moeder. Moeder worden is het mooiste wat er is, en ik wil je graag helpen te genieten van deze periode in je leven. 

Vanuit mijn eigen ervaring, mijn achtergrond in sport, psychologie en mental coaching is “The Mama Movement” ontstaan. Een ‘beweging van moeders’ waarin ik aandacht wil bieden aan zowel het fysieke als mentale aspect. Waarin ik je begeleid in het bewegen tijdens en na de zwangerschap, en workshops zal geven hoe je in je nieuwe rol als moeder kan groeien. Daarnaast is er ook ruimte voor 1 op 1 coaching. Join the movement now!