Wat is the mama movement?

The Mama Movement

The Mama Movement is een beweging van mama’s waarin lekker in je vel zitten centraal staat. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. 


The mama movement is ontstaan in begin 2018, toen ik aan het herstellen was van mijn eerste zwangerschap en bevalling. 

Zelf heb ik het geluk gehad dat ik lang kon blijven doorsporten tijdens mijn zwangerschappen. Bij Logan letterlijk tot de laatste minuut en bij Noah heb ik ook op de laatste dag nog kunnen sporten. Een van de belangrijkste voordelen voor mij was het goed blijven voelen, zowel mentaal als fysiek. Daarnaast leerde ik mijn lijf onwijs goed kennen tijdens het sporten. Ik leerde onder andere goed ademhalen onder inspanning, wat goed van pas kwam bij de bevalling. 


Hoewel mijn fysieke herstel onwijs goed verliep, verliep mijn mentale herstel bij de eerste wat minder soepel. De kraamweek ging fantastisch, maar toen mijn vriend weer aan het werk ging heb ik het zwaar gehad. Zwaar in mijn nieuwe rol als moeder, zwaar met een constant huilende Logan, zwaar met mijn eigen gedachten. 

Er was eigenlijk ook niemand die mij in de zwangerschap verteld had, dat dit zou kunnen gebeuren. Ik had dit ook nooit bij mijzelf verwacht, want ik ben over het algemeen een vrij relaxed persoon. 
Ik heb hier pas openlijk over gepraat, toen de zwaarste periode alweer voorbij was. Want ik durfde het niet toe te geven; ik had het mooiste kind van de wereld op aarde gezet, dus hoezo kon ik dan niet gewoon blij zijn? 

Pas toen ik dit aan een paar moeders vertelde, en zij dit herkenden en beaamden, durfde ik hier zelf open over te praten. Het bleek dat ik niet de enige was. Nogmaals kwam bij mij de vraag; Waarom wordt er niet meer hier over verteld?

Vanuit daar is het balletje gaan rollen voor ‘The Mama Movement’. Ik ben gaan uitzoeken, hoe het komt dat veel moeders zich zo voelen, en het blijkt dat er heel veel te wijten valt aan de hormonen. Als we hier al van te voren op in kunnen spelen, opener over zijn, dan zijn moeders hier veel beter op voorbereid, en heb je ook meer begrip voor jezelf als new-mom. Ik vertel je dus graag wat je kunt doen om je voor te bereiden op die hormonen, door middel van bijvoorbeeld voeding, rust, ontspanning en beweging. Al deze aspecten hebben namelijk invloed op je hormonen! 

 

Vanuit mijn eigen ervaring, mijn achtergrond in sport, psychologie en mental coaching is “The Mama Movement” ontstaan.Een ‘beweging van moeders’ waarin ik aandacht wil bieden aan zowel het fysieke als mentale aspect. Waarin ik je begeleid in het bewegen tijdens en na de zwangerschap, en workshops zal geven hoe je in je nieuwe rol als moeder kan groeien. Daarnaast is er ook ruimte voor 1 op 1 coaching. Join the movement now!